Escola musical d'estiu Emergents 2023

QUE ÉS L’ESCOLA EMERGENTS?

ESCOLA EMERGENTS ÉS UN CURS MUSICAL D’ESTIU PER A JOVES D’ENTRE 11 I 25 ANYS DIFERENT AL QUE ESTEM ACOSTUMATS, UN LLOC ON APRENDRE FERRAMENTES I FER VALDRE TOT ALLÒ QUE ELS ALUMNES HAN ADQUIRIT A LES SEUES RESPECTIVES ESCOLES. PER AIXÒ VOLEM AJUDAR ALS I LES JOVES A DESENVOLUPAR CAPACITATS MUSICALS I DE POSADA EN ESCENA, A MÉS DE TOTES LES HABILITATS NECESSÀRIES PER A DESENVOLUPAR LES SEUES EINES MUSICALS TÈCNICA I ESCÈNICAMENT.

En aquest segon curs partim de tres pilars, el primer és el treball en grup, en el que l’alumnat compartirà vivències musicals que li permeten enriquir la seua relació afectiva amb la música mitjançant els instruments. En segon lloc, poder gaudir de la diversitat d’estils musicals, on aprendran a potenciar el gust per l’audició de tota mena d’estils musicals i desenvolupar l’esperit crític de diferents estils. Finalment, acostar als alumnes al panorama musical valencià, treballaran temes i cançons dels grups valencians que estan als millors festivals de música i on connectaran la realitat acadèmica amb la seua realitat social.

Emergents està destinada a estudiants de grau elemental i mitjà. Pretenem posar en contacte als estudiants amb les diferents realitats musicals que els envolten. Trencar els prejudicis, incorporar els nostres instruments a qualsevol mena de música. Tocar en conjunt, fomentar l’autoconfiança amb el nostre instrument, l’instint i la intuïció a l’hora de tocar en conjunt. Aprendre nocions bàsiques d’interpretació i improvisació musical, fomentar la diversitat estilística, també fomentar i donar a conéixer el repertori de música valenciana i un discurs propi: un camí cap a la diferenciació.

Durant dues setmanes els joves músics d’entre 11 i 25 anys aprendran a resoldre els seus dubtes i a explotar el seu coneixement al mateix temps que milloraran el seu discurs musical i el seu directe. Sota la direcció de músics professionals amb experiència en diferents estils treballaran els seus propis temes o de nous, aprenent a produir la seua pròpia música per fer-la més compacta i directa.

Les i els alumnes treballaran amb l’equip docent d’Emergents tota classe d’estils, situacions, formacions i composicions que els donaran una visió molt més amplia de l’espectre musical i que els ajudarà a trobar el seu lloc a la música. Emergents torna a presentar un equip docent de gran qualitat, format per professionals amb bagatge i pedagogia contrastada i experiència en formacions d’alt nivell.

FILOSOFIA

A l’Escola Emergents entenem la música com un conjunt, en el que interactuem i fomentem l’autonomia individual i col·lectiva de cada participant.

 • APRENDRE A FER MÚSICA

  Aprendre a interpretar i improvisar, desenvolupar l’oïda, viure l’experiència d’una manera moderna i adaptada a cada necessitat, en definitiva “fer música”.

 • CONJUGAR MODERNITAT I TRADICIÓ

  Des de reutilitzar melodies i cançons tradicionals valencianes, a introduir-nos en la història del jazz a través d’un concert didàctic o reinterpretar obres tradicionals en clau moderna.

 • ALTAVEU DE VALORS

  A l’Escola Emergents busquem un discurs propi, un camí a la diferenciació, fent de la música un altaveu de valors.

 • CRÉIXER COM A MÚSICS/MÚSIQUES

  En definitiva, donar una visió global sobre la música, desenvolupar la creació local i comarcal i ajudar a desenvolupar el discurs propi.

ON SERÀ?

ESCOLA DE MÚSICA “DISTRICTE MARÍTIM” DEL GRAU DE GANDIA

BREU HISTÒRIA DE L’EDIFICI

L’Escola de Música i el Centre Professional de Música del Grau és gestionat per l’associació Escola de Música “Districte Marítim”. L’edifici és propietat de l’Ajuntament de Gandia que el cedeix per mitjà d’un conveni de col·laboració. L’any 2000, la Conselleria de Cultura i Educació autoritza el centre per impartir l’ensenyament de música elemental i professional. Des d’aleshores se simultaniegen els estudis reglats amb els estudis no reglats que ja anaven impartint-se des de finals dels anys vuitanta. A més de totes les especialitats instrumentals s’imparteixen classes d’Iniciació Musical, Fasolet, Mètode Suzuki i Llenguatge Musical per adults, dolçaina, guitarra elèctrica i cant.

La filosofia del centre és fomentar la contínua formació del professorat per tal d’obtenir una metodologia sòlida que garantisca l’alumnat un aprenentatge de la música clàssica i moderna. És Fonamental gaudir de la pràctica artística, tant individualment com col·lectiu. El Centre, sempre en evolució pedagògica, ha estat seu, entre altres, de cursos de formació tals com: Metodologia IEM, a càrrec de l’equip de professors de l’Institut d’Educació Musical de Madrid, sota la direcció d’Emilio Molina; IV Encontre Nacional de Docents d’Ensenyança Musical organitzat per la SEM-EE, Societat per a l’Educació Musical de l’Estat Espanyol; Deforma’t, dirigit per un antic alumne, Cento Carbó.

Actualment, l’associació Escola de Música Districte Marítim del Grau de Gandia dona feina a 35 professionals de la nostra comarca que donen servei a més de 300 alumnes.

EN QUE CONSISTÈIX L’ESCOLA EMERGENTS?

AQUEST PROJECTE VA DIRIGIT A L’ALUMNAT DE CURS ELEMENTAL, MITJÀ I SUPERIOR D’ENTRE 11 I 25 ANYS QUE VULGUEN PERFECCIONAR LES TÈCNIQUES GRUPALS D’ACTUACIÓ I POSADA EN ESCENA.

L’alumnat s’agrupara per cordes, combos i grans agrupacions segons el nivell, REALITZANT UNA SÈRIE D’ACTIVITATS I TALLERS PER A COMPLEMENTAR LA SEUA FORMACIÓ:

Durant tot el curs l’alumnat es dividirà per combos per a treballar les diferents peces i estils que tocarem, siga jazz, pop, o fandango. Uns grups on aprendrem a interpretar, crear, improvisar i, senzillament, a saber fluir i brillar en una formació col·lectiva. Tot açò conduït per un equip docent de luxe, amb una formació pedagògica solvent i una experiència contrastada./p>

Hem preparat una sèrie de tallers per a complementar la formació i fer-la més versàtil i divertida. Entre altres, comptarem amb un taller de composició, un taller d’improvisació i una masterclass d’arranjaments. A banda dels tallers, l’alumnat podrà gaudir d’altres activitats que tenim preparades i soltar-se la melena amb les Jam Session, on tractarem que cada músic aprenga a improvisar i acompanyar amb l’instrument com si es comunicara amb ell.

Com no tot en la vida es faena també tenim un grup de monitores i monitors que acompanyaran l’alumnat durant tot el dia i dinamitzaran els temps lliures i d’esbarjo per a carregar les piles i connectar-nos amb tota la força a la música. Aixó, i més sorpreses que vos tenim guardades, que no anem a contar tota la pel·lícula abans de començar-la, afanya’t i apunta’t a Emergents!

A més de les classes i assaigs, les jornades es complementen amb altres activitats formatives com ara col·loquis, dinàmiques de grup, projeccions, concerts de professorat, etc. I com una de les parts fonamentals de l’escola és la interpretació de música en directe, programarem diferents audicions i concerts amb tot allò que aniran treballant i aprenent durant el curs.

L’ACTUACIÓ FINAL SERÀ EL DIA 13 DE JULIOL AMB EL CONCERT DE LA BANDA D’EMERGENTS ACOMPANYADA DE TOTS ELS ARTISTES QUE COL·LABOREN EN AQUEST PROJECTE.

ESCOLA EMERGENTS

ARTISTES CONVIDATS

Noelia Llorens “Titana”

Noelia Llorens “Titana”

Noelia começa a aprendre el cant valencià quan comptava només amb 9 anys d’edat de la mà de Josep Aparicio...

20230509124621
Maluks

Maluks

Maluks és un grup integrat per 3 dones que nàix a València l’any 2019. El grup està composat per Marina...

20230510094608
Ciudad Jara

Ciudad Jara

Ciutat Jara és el projecte de Pablo Sánchez. El que va ser durant més de deu anys cantant, compositor i...

20230509123913
Auxili

Auxili

Després de cinc anys Auxili torna a l’escola Emergents amb el seu nou treball Guaret ben rodat i polit. Diguem...

20220523142059

PROFESSORAT

Toni Fort

Toni Fort

PROFESSOR DE COMBO TRADI · SAXO BARÍTON I FLAUTA

Amb 8 anyets es va apuntar a la banda de Beniopa (Gandia) i va elegir el saxo perquè volia tocar...

Pau Barberà

Pau Barberà

PROFESSOR DE COMBO TRADI · ACORDIÓ DIATÒNIC

La seua vida musical comença als 8 anys, anant a extraescolars de tabal. Poc després els seus pares l’apuntaren a...

Cate Giorgi

Cate Giorgi

PROFESSORA DE PIANO I TECLATS

Amb cinc anys la seua iaia la va dur a l’escola de música més propera al poble i quinze anys...

Miki Garcia

Miki Garcia

PROFESSOR DEL COMBO JAZZ

Als 8 anys el seu iaio, que va ser trombonista de jove, el va apuntar al conservatori i encara que...

Joan Marc

Joan Marc

PROFESSOR DE COMBO MODERN · PIANO I TECLATS

Joan Marc Pérez va començar tocant el saxo i el piano des del joc i la inquietud de voler tocar...

Gustau Garcia

Gustau Garcia

PROFESSOR DE COMBO MODERN · BATERIA I PERCUSSIÓ

Des de que té memòria ja aporrejava poals de pintura i cassoles per casa. Després d’estudiar solfeig, instrument i banda...

MONITORS/ES

Alba Soto

Alba Soto

Des que era ben xicoteta vaig tindre una especial predilecció pel món del faranduleo. Deia que volia ser una “triple...

Carla Almeria

Carla Almeria

Diria que he crescut entre bambolines de teatre i concerts, perquè ma tia era actriu, i el meu pare i...

Esteve Tortosa

Esteve Tortosa

Esteve Tortosa és el cantant del grup Auxili, un dels grups referents del panorama musical Valencià actual. Esteve és un...

CONTACTE

 • escola@escolaemergents.com