CRISTINA MARTÍ

CRISTINA MARTÍ

DOLÇAINA · VENT FUSTA

Naix a Pedreguer l’any 1983. Va començar els seus estudis Musicals en l’Escola de Música de Pedreguer amb la professora Antonia Abellán. Posteriorment es va traslladar a Dénia, on va cursar el Grau Professional de Música en l’especialitat de guitarra, de la mà de la professora Concha Ballester Pons, obtenint el Premi Extraordinari Final de Grau. Va finalitzar els estudis en el Conservatori Superior Oscar Esplá d’Alacant amb el professor Ignacio Rodes.
Està en possessió del Grau Professional de Música en l’especialitat de dolçaina, cursat en el Conservatori José Iturbi de València amb el professor Xavier Richart, obtenint el Premi Extraordinari, premi atorgat per primera vegada en aquest centre.
És coautora, juntament amb Rafa Soriano i Xavier Richart, de la col·lecció de llibres Estudiant la Dolçaina, Mètode Elemental.
És membre dels grups musicals “Folkifesta” i “Onades”, on s’integra la dolçaina amb altres instruments i arts.
Ha realitzat concerts com a solista en diferents ciutats d’Espanya i Europa, i ha col·laborat amb diferents agrupacions musicals de la Comunitat Valenciana i Catalunya.
Va obtenir el 1er premi en la X Edició del Concurs de Joves Intèrprets Ruperto Chapí de Villena així com el premi a la millor guitarrista del País Valencià en la XI edició del concurs Francesc Tàrrega de Vila Real, el 2ª premi i el premi especial Juan Francisco Garrido en en el VII Concurs d’Interpretació Musical Vila de Salou.
En 2010 va finalitzar el Màster en Musicoteràpia atorgat per la Universitat de Vic i, en aquest camp, va rebre el premi a la Millor Comunicació al Congrés sobre el dolor organitzat per l’Il·lustre Col·legi d’Infermeria de la Comunitat Valenciana. Ha estat convidada a realitzar ponències sobre Musicoteràpia i cures pal·liatives en diferents congressos a l’Estat Espanyol.
També va obtenir, en 2015, el Màster en Investigació Musical atorgat per la VIU.
Actualment, és professora de guitarra en el Conservatori Professional de Música Mestre Berenguer de Teulada.