SAÜL GÓMEZ

SAÜL GÓMEZ

DIRECTOR

Saül Gómez Soler naix a Ontinyent (València) el 1982. És Professor Superior de Música Llicenciat en Percussió i Composició pel Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València. Ho és també en Direcció d’Orquestra pel Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona.

Ha estudiat direcció de banda a la ISEB a Trento (Itàlia) amb Jean Coober, Felix Hauswith, Carlo Pirola i Franco Cesarini.
Ha dirigit diverses formacions bandístiques, dirigint tant a Espanya com diferents parts d’Europa (Salzburg, Innsbruck, Praga, Berlín, Munic …)
Actualment és director de la “Agrupació Musical Santa Cecília de Castalla”, la “Associació Artístic Musical” d’Oliva i de la “Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent”. És també professor d’orquestra dins del cos de professors de música i arts escèniques de la Generalitat Valenciana.

Ha tingut l’oportunitat de dirigir a prestigiosos solistes internacionals com: Vasko Vasilev, Pacho Flores, José Franch, Francesca Calero, Luís González, Roberto Turlo, Juan Llac o Pablo Zinger, estrenant obres d’autors com Bernardo Adam Ferrero o Andrés Valero.

En el camp de la composició, podem trobar les seves obres editades a Piles i Molenaar.

Participa regularment com a jurat en diferents certàmens i la seva música es pot trobar en diferents cds.

Ha rebut diferents encàrrecs com la composició de l’obra obligada al Certamen Internacional de València de 2015, música de cambra per a l’orquestra de RTVE, l’obra obligada per al festival Percute 2016. També ha rebut encàrrecs de prestigiosos solistes internacionals com José Franch o el duo Madrid Okho.

Ha rebut diferents premis i distincions com la Menció Honorífica de la Excel·lentíssim Ajuntament d’Ontinyent.
Des del 2013 és membre de l’Acadèmia de la Música de València així com de l’Associació de Compositors COSICOVA de la qual és membre de la seva junta. També és membre de l’acadèmia dels Grammy.

Actualment, centra la seva carrera a la composició de música simfònica i música per al sector audiovisual. En aquest àmbit, ha rebut tres nominacions als Hollywood Music in Media Awards de Los Angeles i una per als premis Jerry Goldsmith.

En 2018, estrenarà obres a Vancouver (Canadà), Texas (EUA) i la seva música sonarà en auditoris del Japó, Bèlgica, Holanda, Itàlia i Colòmbia.