SAYURI AKIMOTO

SAYURI AKIMOTO

PIANO

Sayuri Akimoto va començar a tocar el piano amb 6 anys, primer a Japó i a partir dels 8 anys a Estats Units. Des dels 8 anys a 18 anys, va participar en diversos concursos per Estats Units guanyant nombrosos premis des de primerenca edat. Alguns premis importants han estat: Primer premi en Eastside Chapter Piano Competition, WSMTA (Seattle, 2002, 2004), primer premi en Helen Crowe Snelling Memorial Awards Competition (Seattle, 2003) i primer premi en Anada Zelikovsky Green Award (Seattle, 2004) entre altres.

Ha realitzat nombrosos concerts i recitals a Estats Units i a Espanya, incloent el recital de solista guanyadora d’Anada Zelikovsky Green Award a Seattle, Concert No. de Grieg amb l’Orquestra de Plànol a Texas, concert a l’Auditori “Benaroya Hall” de Seattle , concert organitzat per la Universitat de Santiago de Compostel·la.

Graduada en el Màster en Música (UB/ESMUC), els seus principals professors van ser els prestigiosos pianistes internacionals Michi Hirata North i Dr. Charles Murray North. Va realitzar classes magistrals amb Joan Havill (conservatori britànic Guildhall School of Music) i Bryce Morrison (crític musical del BBC). A més té una vinculació amb el món de la recerca musical. En 2014 va realitzar una xerrada i un recital de “Nacionalisme musical espanyol” organitzat per la Universitat de Pompeu Fabra de Barcelona.

Actualment Sayuri Akimoto és músic resident de Beemusic realitzant diversos concerts per València.