Àlex Puchades

Àlex Puchades

DIRECTOR DE LA BANDA EMERGENTS

Àlex Puchades naix a València on va estudiar les especialitats de violí, viola i trompa. També, ha realitzat estudis de musicoterapia a la Universitat Internacional de València (V.I.O.).

Com a intèrpret ha estat membre i col·laborador en nombroses agrupacions de la geografia espanyola amb les quals ha realitzat concerts per Espanya, Portugal, França, Àustria, Liechtenstein, Alemanya, Itàlia, Suïssa i Estats Units.

En el camp de la direcció s’ha format a l’escola “Joventuts musicals de la Vall d’Albaida” amb els professors: José Rafael Pascual Vilaplana, Tomás Gilabert, Ramón García Soler i Juan José Silvestre. Complementa aquesta formació en la Societat Musical “L’Artística Manisense” amb els professors José Martínez Colomina i Juan Carlos García López. Ha assistit a diferents cursos de direcció d’orquestra, banda i cor amb els mestres: Cristina Contreras, George Pehlivanian, José Rafael Pascual Vilaplana, Eugene Corporon, Jan Cober, Andrés Valero-Castells, Llorenç Mendoza, Teo Aparicio Barberán, Ferrer Ferran, Rafael Garrigós García, Vicente Soler Soriano i Hilari Garcia.

En l’actualitat es forma sota la tutela del mestre Cristóbal Soler.

Com a director ha treballat amb les següents agrupacions: Orquestra filharmònica de la Universitat de València, Orquestra simfònica, banda i cor de la Societat Musical l’Om de Picassent, Orquestra de la S. M. Barri de Malilla, Orquestra “Salvador Giner” del Micalet, Jove Orquestra O.M. de Carlet, Orquestra del C.P. de L’Alcúdia, Orquestra de Sant Andreu de Barcelona, Banda Simfònica d’Algemesí, Banda de Benimodo, Bandes simfònica i juvenil del C.I.M. de Massanassa, Coral del C.I.M. de Benimaclet, Coral de l’Escola “Virtuosos de Monteolivete”, Coral de la S. M. Barri de Malilla, Coral Parroquial de Benimaclet, Coral del “Cercle Catòlic de Torrent” i Coral de veus blanques del col·legi “Pio XII” de València.

Recentment, ha estat convidat per a dirigir en el festival de la Setmana de Música Religiosa de Conca.

És el director titular de l’orquestra simfònica i jove del C.I.M. de Benimaclet, així com de la Jove Orquestra “Santa Cecília” de Foios.