Pau Barberà

Pau Barberà

PROFESSOR DE COMBO D’ARREL · ACORDIÓ

Acordionista diatònic originalment autodidacta i actualment titulat amb menció d’honor a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) dintre del àmbit de interpretació de música tradicional, convertint-se així en el primer acordionista diatònic llicenciat al País Valencià. Deixeble de professors especialitzats en l’acordió diatònic i, en l’àmbit de la música popular i tradicional com Cati Plana, Kepa Junquera, Marc del Pino, Carles Belda , Joan Garriga, o del compositor i recuperador de música d’arrel catalana Marcel Cassellas entre d’altres.

La trajectòria de Barberà és llarga, prolífica i comença des de ben jove. Fou compositor, veu i acordió de l’antic grup de mestissatge Tashkenti. Deixa palesa la seua versatilitat i se li obre la porta al món professional amb l’acordió amb col·laboracions de luxe. A dia d’avui forma part d’altres projectes musicals com el grup ontinyentí de música balkànica, La Trocamba Matanusca, Klezmerama, Tradifusió, i ara, creador i líder del projecte Sons d’Embat el qual ha convertit en un conjunt viu de música tradicional d’arrel peninsular i mediterrània.

Fent referència a la docència, obté el Màster en Formació de Professorat de Música de Secundària i Batxiller. Ha sigut professor d’acordió diatònic a l’Aula de Sons de Reus i l’Arboç de Catalunya, i en la Xafigà de Muro, i actualment és docent a l’Escola de Joventuts Musicals del Comtat dintre del departament de música tradicional, i de l’Escola de Música Tradicional de l’Horta Nord a Massamagrell. També dedica el temps a investigar sobre la construcció i organologia del diatònic i imparteix tallers del instrument arreu de la península.