Toni Fort

Toni Fort

PROFESSOR DE COMBO TRADI · SAXO BARÍTON I FLAUTA

Amb 8 anyets es va apuntar a la banda de Beniopa (Gandia) i va elegir el saxo perquè volia tocar la cançó de la Pantera Rosa. Uns anys després va estudiar a la nostra escola del Grau i va començar la carrera de saxo a l’ESMUC on descobreix músiques tradicionals i “del món”. Hui és saxo del grup Zoo, però ha passat per bandes com Xaluq, Marala i col·laborat amb bandes com Auxili, Obrint Pas, Txarango o La raiz.

Toni és un dels professors del Combo Tradi, un espai on farem un viatge per alguns dels ritmes i músiques populars mediterrànies, siga interpretant, improvisant o inclús acompanyant amb instruments de percussió tradicionals. Un lloc per a combinar tradició i modernitat.

Estudia saxo en l’especialitat de musica classica i contemporania fins llicenciar-se en l’Escola Superior de Musica de Catalunya (ESMUC). Es ací on comenca a descobrir les musiques d’arrel i tradicionals.

Des d’aleshores ha estat treballant i investigant entorn a la musica d’arrel en general i dels països de la mediterrania en particular. Ha i treballat de la ma de gent com Eliseo

Parra, Feliu Gasull, Vicent Torrent, Miquel Gil, Pep Gimeno Botifarra i Xavi Lozano. De la ma de Xavi Lozano ha aprés i investigat al voltant dels instruments aeròfons tradicionals els quals ha incorporat al seu repertori.(bansuri, hulusi, mohoceño etc.)

Com a resultat d’aquesta feina, forma part de grups de fusió i arrel tradicional com son:

  • Xaluq, on a més és productor musical.
  • Sons d’Embat
  • Marala
  • Xavier de Bétera septet

També forma part de Zoo, grup de musica electrònica i hip hop, com a productor, saxofonista, flautista i percusionista.