TONI FORT

TONI FORT

SAXOFONISTA · VENT FUSTA

S’inicia com a músic al Centre professional de música Districte Marítim de Gandia, tot seguit obté la Llicenciatura superior a l’Escola Superior de Música de Catalunya en l’especialitat de saxofó en l’àmbit de música clàssica i contemporània, amb el professor L. Ignació Gascón .

Tot i haver centrat els seus estudis a l’àmbit de música clàssica i contemporània, el seu interès i curiositat per conèixer altres músiques l’han portat a explorar altres llenguatges com la música moderna, el flamenc o les músiques del món. Pel que fa a la música clàssica rep classes i masterclass de professor de la talla de Mariano Garcia, Philip Bracquart, Arnold Borckamp, Christophe Grezes, Federico Coca, Claude Delangle, Ots Murphy, Joan Mart Frasquier, Montserrat Gascón, Ausias Garrigós. Pel que fà a la música moderna, Kiko Berenguer, Gorka Benitez, Eladio Renión, Javier Vercher, Francisco Blanco Latino, entre altres. La formació en haromina moderna li ve donada per Pep O’callaghan. Completa la seua formació amb coneixements de bateria i percussió de la mà de David Gomez Mohedano o Dani Forcada. S’introduèix en el món del flamenc i músiques del món amb Feliu Gascull, Antonio Zarco, Miquel Gil, Xavi Lozano, Eliseo Parra o Pep Gimeno el “Botifarra”.

Actualment és membre actiu del grup ZOO, com a saxofonista, percussionista i flautista. Integrant de la banda federal de València, saxofonista amb el grup Sota’l Grau Fussió Band, amb diverses actuacions al panorama musical valencià, destacant el Festival internacional de música de Gandia “Polisonic”. També es integrant del grup Aureba, amb els que ha fet una gira a Viena i Munich i participat en la Fira Mediterrànea de Manresa com a saxofonista i arranjador. És membre fundador, compositor i saxofonista del grup de música mediterranea Xaluq, amb el qual han sigut guardonats amb la beca Injuve.

Presenta una participació en diversos enregistraments, entre ells Zoo – Saxos i flauta La Raiz – saxos Los Cigüeños – Percussió Raça Borda – Membre actiu a la bateria Musicants (Manolo Miralles “Al Tall”) – Saxo soprà, bansuri i mohoceño Tomàs de los Santos – Mohoceño.

Com a experiència docent, Toni ha realitzat fent substitucions al Centre Professional de música Districte Marítm, Grau de Gandia  Professor de saxofó a l’escola de la Banda Municipal del Prat de Llobregat  Professor de saxofó i flauta a l’escola “Tot música” de Caldes de Montbuí i com a Professor de saxo i flauta al centre d’estudis musicals “Dmusics” de Barcelona.